2parale

2Parale.ro

duminică, 10 iulie 2011

Asigurare de sanatate sau clauze de sanatate?

E clar ca trebuie sa stii diferentele dintre cele doua chestiuni.
Pentru ca asigurarea de sanatate este un produs de sine statator pe cand clauzele de sanatate se ataseaza unui produs de asigurare de viata de baza.
Diferenta majora, asa cum o vad eu, este ca asigurarea de sanatate iti da banii atunci cand chiar ai nevoie pe cand clauzele de sanatate iti pot oferi bani dupa ce ai iesit din spital.
Si aici intervine consultantul care trebuie sa realizeze o analiza corecta asupra nevoilor de asigurari de sanatate ale clientului.
Bineinteles, trebuie sa tina cont si de efortul financiar presupus de produsul sau clauza alese.
Din pacate, consultantii care nu au in portofoliu asigurari de sanatate ci doar clauze, nu prezinta clientilor diferenta dintre cele doua variante. De ce? Pentru ca au tot interesul sa vanda clauze clientilor pentru ca asa isi primesc comisionul mai mare.
Sfatul meu pentru clienti este sa vorbeasca atat cu agentii unei singure companii cat si cu brokerii care reprezinta mai multe societati de asigurare. Ulterior, sa decida care varianta este potrivita lor.

Un comentariu:

  1. nu mi-am imaginat ca sunt si consultanti care nu stiu sa faca diferenta, sau poate este rea vointa din partea unora si vor sa induca clientul in eroare,

    RăspundețiȘtergere