2parale

2Parale.ro

duminică, 30 septembrie 2012

Afla ce sa faci daca partenerul de viata are asigurare de viata

De curand vorbeam cu o doamna care mi-a spus ca sotul ei are asigurare de viata. Cand am intrebat-o ce anume detine sotul ei, mi-a zis ca nu stie si nici nu o intereseaza pentru ca i se pare sumbru sa stie ce poate obtine de pe asigurarea respectiva. Asta mi-a pus capac! Cum adica nu vrei sa stii ce poti obtine de pe asigurarea respectiva? Poti obtine o relativa sau chiar independenta financiara daca el decedeaza inaintea ta. Dar nu obtii banii respectivi pentru a te distra! Nu! Ii obtii ca sa poti supravietui perioadei de dupa deces cand si asa esti bulversata de tot ce ti se intampla si nu stii ce trebuie sa faci mai intai. Dar poti avea bani pentru a plati tot ce e de platit in cazul unui deces - si aici e o discutie foarte lunga! - dar poti plati si utilitatile casei si cele necesare traiului de zi cu zi pentru ca, desi ai neamuri, ei nu te vor sustine pe tine si eventualii copii pentru o perioada lunga de timp. Fiecare, pana la urma, are grija de propria familie si daca mai poate ajuta si o vaduva tanara! Asa ca daca partenerul tau de viata detine o asigurare de viata, verifica impreuna cu el ce anume contine acea polita si modific-o daca voi considerati ca nu e tocmai ok pentru nevoile voastre si ale familiei. Si mai un lucru: daca sotul tau are asigurare de viata, FA-TI SI TU UNA! De ce? Pentru ca daca tu, femeie, mori cum crezi ca el va putea creste copiii vostri fara bani? Renunta la job pentru a sta cu copiii? Nu cred. Va trebui sa gaseasca pe cineva in locul tau care, nefiind mama copiilor lui, va trebui platita. Si din ce bani? O solutie este ca din banii de asigurare de viata. A ta asigurare de viata! Nu mai neglijati acest subiect pentru ca e la fel de important ca si cel al asigurarii casei sau masinii tale. Eu zic faptul ca E MAI IMPORTANT! Pentru ca masina si casa iti mananca bani pe cand sotul sau sotia ta sunt cei care FAC BANI!

5 comentarii:

  1. Din pacate romanii nu au o parere foarte buna despre asigurarile de viata, se gandesc ca nu mai au nevoie de bani daca nu mai sunt in viata

    RăspundețiȘtergere
  2. Este greu sa-ti mai pese de bani daca persoana la care tineai nu mai e in viata

    RăspundețiȘtergere
  3. tare articolul, numai sa nu dea idei unora :))) http://banibanca.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. Asigurarea, de orice natura, este o decizie personala. La modul ideal, toti membrii familiei ar trebui sa aiba una

    RăspundețiȘtergere
  5. Romanii mai au mult pana sa aiba educatia necesara pentru a intelege valoarea unei asigurari de viata. E adevarat ca pentru a fi interesat de asigurari trebuie sa ai mai intai o situatie financiara buna.

    RăspundețiȘtergere