2parale

2Parale.ro

joi, 24 iunie 2010

Ce este FAN-ul?

FAN? FAN?! Ce Dumnezeu inseamna FAN?

Cand totusi un client accepta o intalnire cu un consultant in asigurari, nu stie care este agenda acestei intalniri. Si de multe ori, nici asa-zisul consultant nu stie agenda intalnirii cu un client.

Asadar, primul lucru ce trebuie facut este ca, consultantul sa informeze potentialul client la ce anume sa se astepte. Sau chiar clientul sa ii comunice consultantului ce asteptari are el de la intalnirea cu pricina.

FAN sau Formular de Analiza a Necesitatilor este un document care il ajuta pe consultantul in asigurarile de viata sa te cunoasca pe tine, potential client, mai bine din punct de vedere financiar.

Si cu toate ca uneori accepta intalnirile, oamenii nu prea sunt dispusi sa ofere date pe care ei le considera confidentiale (cati bani castiga el/ea, partenerul de viata, care este valoarea creditului (daca este luat vreunul), etc. Doar ca acele date chiar l-ar ajuta pe consultant sa creeze o solutie corecta.

Ganditi-va doar la analogia cu un medic (ginecolog e varianta la care ma gandesc eu). Te duci la el si ii spui ca te doare abdomenul dar nu ii permiti sa se apropie prea mult de partea de la talie in jos.

Intrebare: cum ar putea medicul ginecolog sa vada daca nu ai vreun chist, daca nu ii permiti sa ia masurile necesare?

Ceva similar este in situatia in care consultantul iti prezinta acest document. E ceva destul de intim, intr-adevar. Dar doar asa iti poate gasi solutiile financiare corecte si potrivite persoanei sau familiei tale.

Deci, daca vrei sa fii ajutat, nu refuza completarea formularului respectiv!

Poate fii prea tarziu mai tarziu daca se intampla ceva nefericit in viata ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu