2parale

2Parale.ro

marți, 22 iunie 2010

Cum sa eviti un consultant?

Ieri am vazut un licar de speranta cand un client mi-a venit la intalnire! Vreau pe aceasta cale sa-i multumesc domnului Robert pentru buna crestere si seriozitatea aratate.

De ce am abordat acest subiect azi? Pentru ca in activitatea de consultant in asigurari de viata succesul acestuia sta in numarul de oameni cu care se intalneste. Dar pentru a avea intalniri, cineva trebuie sa accepte propunerea ta.

Azi mi-am propus sa va prezint cateva modalitati de "ocolire" pe care le-am intalnit in viata de CAV (consultant in asigurari de viata):
- daca iti raspunde la telefon, te asculta politicos si iti spune ca vine atunci cand ii propui. Dupa care, atunci cand il suni pentru confirmare are ori telefonul inchis ori nu-ti mai raspunde, ori se face ca nici macar nu a vorbit cu tine.;
- daca iti raspunde la telefon te roaga foarte frumos sa revii pentru ca este la volan sau ocupat cu alte activitati. Pe cand revii, nu-ti mai raspunde deloc pentru ca deja a salvat numarul de telefon.
- daca totusi zice ca vine, se face ca nu mai gaseste locatia si renunta;
- isi introduce numarul tau de telefon in memoria acestuia si cand il suni de pe acel numar ori iti da "reject", ori il inchide, ori il pune pe silentios pana te saturi sa suni. Asa ca te vezi nevoit sa apelezi si la alte subterfugii sunand de pe alt numar de telefon sau sa renunti a-l mai suna cel putin pe moment;
- iti spune direct faptul ca are o polita si nu e momentul sa mai faca una (desi nimeni nu i-a zis ca este nevoit sa incheie o asigurare de viata);
- te ameninta cu mitraliera;
- etc.

Am vrut sa arat aceste modalitati pentru ca ele sunt cel mai greu de suportat de catre un consultant in asigurarile de viata. Cea mai mare piatra de incercare pentru un CAV este sa reziste la aceste "Nu"-uri repetate, fie spuse direct, fie indirect. Asa se face diferenta dintre cei care reusesc si cei care nu reusesc sa ramana in sistem. In afara de alte modalitati mai putin ortodoxe care se practica in orice companie.

Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca oricand exista modalitati de a evita o intalnire cu un consultant dar atunci cand o faci gandeste-te ce anume pierzi luand aceasta decizie .

Bineinteles, exista si frumoasele exceptii in care oamenii vin cel putin la prima intalnire. Si atunci simti ca merita sa fii consultant in asigurarile de viata. Simti ca munca ta este apreciata si merita sa continui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu